Cutremur la Serviciul Rutier al Poliției Botoșani: Mai mulți polițiști au fost reținuți pentru corupție

3 iunie 2021, 12:49

ACTUALIZARE Tribunalul Suceava a emis, joi seară, mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele unui ofiţer şi a şapte agenţi de poliţie bănuiţi de luare de mită.

„Admite propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava privind arestarea preventivă a inculpaţilor: Iacob Florin Eduard, Fecioru Robert Neculai, Luca Dumitru Cătălin, Botezatu Gabriel, Balan Ionel, Coşman Stelian Iulian, Anton Viorel şi Rusu Constantin Ciprian”, se arată pe portal.just.ro.

Procurorii DNA îi acuză pe cei 16 polițiști de la Serviciul Rutier Botoșani că anul trecut, timp de mai multe luni, au luat mită de la șoferi opriți în trafic pentru depășirea limitei legale de viteză și pentru alte abateri. Sumele variau între 100 de lei și 100 de euro, susțîn procurorii.

A fost reținută și o persoană fizică, acuzată de dare de mită. Printre cei 10 polițiști reținuți este și un ofițer, care ar fi falsificat toate documentele care au stat la baza unui dosar penal deschis pentru „punerea în circulație sau conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice”. Acest dosar îl viza tocmai pe șoferul reținut.

Procurorii DNA consideră că prin aceste demersuri, ofițerul de poliţie ar fi urmărit îngreunarea tragerii la răspundere penală a acestuia și netrimiterea lui în judecată. Reținerile vin după ce ieri procurorii DNA au efectuat 20 de percheziţii, la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere şi la locuinţele poliţiştilor.

Alți 14 agenți de la Poliția Rutieră Suceava au fost reținuți toamna trecută sub acuzația că facilitau obținerea ilegală a permiselor de conducere pentru sume între 5.000 şi 7.000 de euro. În luna martie, procurorii DNA l-au reținut și pe Șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă Suceava, acuzat că ar fi luat mită peste 90.000 de euro și un autoturism pentru a proteja membrii rețelei de permise false din județ.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite