Cutremur în Turcia și Grecia. MAE: Nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea românilor

21 iulie 2017, 08:30

ACTUALIZARE, ORA 10.30. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români după cutremurul ce a avut loc vineri dimineață, în Republica Turcia, fiind resimțit și în Republica Elenă.

Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Izmir monitorizează situația, mențin legătura cu autoritățile locale, fiind pregătite să acorde asistență consulară, în caz de necesitate.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena(0030) 2106728879 și (0030) 2106744544 și al Consulatului General al României la Izmir — (0090) 232 4650579, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call-Center în regim de permanență, arată MAE.

Epicentrul cutremurului de pământ, care a avut loc la 1.31 ora locală vineri (22.31 GMT joi), s-a aflat la 10 km sud-est de orașul de coastă Bodrum în Turcia, și la 16,2 km est de Kos în Grecia, potrivit USGS, citat de AFP.

Cutremurul a fost puternic resimțit pe coastele din vestul Turciei și în special în orașul Bodrum, precum și în insulele grecești învecinate din Marea Egee.

Două persoane au fost ucise vineri în Insula Kos din Marea Egee în timpul „cutremur foarte puternic” ce a avut loc în largul coastei insulei grecești, a declarat pentru France Presse un responsabil al spitalului din Kos. „Avem doi morți și răniți (…). Plafonul unei clădiri s-a prăbușit”, a spus acest responsabil.

Potrivit pompierilor, este vorba despre un bar situat în centrul orașului Kos, al cărui tavan s-a prăbușit.

Pe insulele grecești din Arhipelagul Dodecanez în Marea Egee și mai ales în Kos și Rodos, cutremurul a fost puternic resimțit. Potrivit poliției locale din Rodos, „nu există victime sau pagube materiale importante”.

Potrivit Observatorului din Atena, seismul de „magnitudine 6 a fost foarte puternic”. Epicentrul său a fost situat la 20 km în largul Insulei Kos.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite