Cutremur în Turcia. Bilanţ provizoriu: 21 de morţi şi peste 1000 de răniţi

24 ianuarie 2020, 21:43

ACTUALIZARE. Ultimul bilanţ prezentat sâmbătă dimineaţă de Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă din Turcia (AFAD) arată că numărul morţilor a ajuns la 21 de persoane iar cel al răniţilor depăşeşte 1000.Cel puţin 30 de clădiri s-au prăbuşit.

Cutremurul cu magnitudinea 6,8 s-a produs vineri seară la ora locală 20:55 (17:55 GMT) în localitate Elazig, situată în estul Turciei. Seismul a fost urmat de peste 100 de replici, unele cu o magnitudine peste 5 pe Richter.

Cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa în Elazig, iar alte patru în provincia învecinată Malatya, a anunţat sâmbătă AFAD precizând că numărul răniţilor este de circa 1.030.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a declarat că echipele de intervenţie caută 30 de persoane date dispărute în urma cutremurului.

Cutremurul a fost resimţit şi în Siria, Iran şi Georgia. Potrivit presei locale din Liban, seismul a fost simţit şi în oraşele Beirut şi Tripoli.

Mai multe drone au fost desfăşurate în cadrul operaţiunilor de căutare şi pentru a facilita comunicarea între provincii, notează Reuters.

Semiluna Roşie turcă a trimis echipe de salvare în zonele lovite de cutremur iar ministrul turc al Apărării turc Hulusi Akar a declarat că armata este gata să ajute dacă este necesar.

Turcia, situată pe mai multe linii de falie, este frecvent lovită de cutremure. În 1999, un cutremur cu magnitudinea de 7,4 a lovit vestul ţării. Și-au pierdut viața atunci 17.000 de oameni, dintre care 1000 la Istanbul.

ACTUALIZARE. Cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața, dintre care 13 în provincia Elazig și 5 în provincia vecină Malatya, a anunțat ministrul turc al Sănătății. Bilanțul arată, potrivit oficialului turc, peste 500 de persoane rănite.

ACTUALIZARE. 14 persoane au murit, după ce mai multe clădiri s-au prăbușit în urma seismului.

Seismul a avut loc la ora 19.55 (19.55, ora României), la adâncimea de zece kilometri. Epicentrul a fost în estul Turciei, în zona Doganyol, la 35 de kilometri de oraşul Baskil şi la 190 de kilometri de Gazianpec.

Conform cotidianului Hurriyet, mai multe clădiri s-au prăbuşit din cauza seismului în orăşelul Maden.

Potrivit ministrului de Interne, Suleyman Soylu, citat de digi24.ro, patru persoane au murit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă