Cutremur în handbalul românesc! ANAD a anunţat că trei handbaliste ale echipei Corona Braşov sunt suspectate de utilizarea unei metode interzise

ANAD: Trei handbaliste ale echipei Corona Braşov sunt suspectate de utilizarea unei metode interzise
ANAD: Trei handbaliste ale echipei Corona Braşov sunt suspectate de utilizarea unei metode interzise
19 noiembrie 2019, 15:24

„Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a notificat trei sportive de la clubul de handbal Corona Braşov ca fiind suspectate de utilizarea unei metode interzise. Sportivele au fost informate în scris cu privire la drepturile de care beneficiază în gestionarea cazurilor. În ceea ce priveşte informarea publică, procedura de gestionare a cazurilor este reglementată de prevederi stricte din Codul Mondial Anti-Doping şi Legea nr. 227/2006 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, republicată’, se arată în comunicatul citat.

„În conformitate cu prevederile în vigoare, la momentul rămânerii definitive a unor decizii în aceste cazuri, ANAD va comunica de îndată soluţiile finale, iar aceste informaţii vor include detalii cu privire la: disciplina sportivă, numele persoanelor implicate, metoda interzisă precum şi consecinţele impuse’, mai precizează ANAD.

Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daria Bucur, dar si restul colegelor de la Corona Brasov sunt în vizorul WADA, fiind suspectate că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos, interzisă de Agenţia Mondială Antidoping. Handbalistele au la dispoziţie 10 zile pentru a se prezenta la audieri, iar Tomas Ryde va anunţa dacă le va înlocui pe cele trei jucătoare din lotul pentru Campionatul Mondial de handbal din Japonia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite