Cutremur de pământ cu magnitudinea de 6 grade în sudul Filipinelor

Seismograf
Seismograf
7 februarie 2021, 08:34

Seismul, cu o magnitudine de 6 grade, s-a produs la ora locală 12:22 (04:22 GMT), iar epicentrul său a fost localizat la doi kilometri est de oraşul Magsaysay, cu aproximativ 34.600 de locuitori, în insula Mindanao, la o adâncime de 24,6 km, a indicat USGS.

Serviciul de securitate civilă din arhipelagul filipinez a anunţat zdruncinături puternice în regiune, dar -conform primelor informaţii – seismul nu a provocat victime sau daune materiale.

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific (PTWC) nu a emis până acum niciun avertisment de tsunami după acest puternic cutremur în sudul Filipinelor.

Filipine se află în aşa-numitul „inel de foc al Pacificului”, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure frecvente şi o activitate vulcanică semnificativă, în jur de 7.000 de seisme pe an, majoritatea moderate.

La sfârşitul lunii ianuarie, un seism cu magnitudinea de 7 grade s-a produs în largul sudului arhipelagului filipinez, la aproximativ 310 km sud-est de Davao, un oraş din insula Mindanao, fără să fi produs pagube sau victime.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite