Cutremur cu magnitudine 4,9 în Banat, urmat de o replică de 4,3

Seismograf
Seismograf
22 mai 2023, 21:03

Mișcarea telurică a avut loc la 24 Km S-E de Arad, 45 Km N-E de Timișoara, 77 Km S-E de Bekescaba, 89 Km N de Reșița.

Inițial a fost anunțată o adâncime de 15 km, care a fost ulterior revizuită la 2.2 km, în apropierea următoarelor oraşe: 15 km S-E de Arad, 45 km N-E de Timişoara, 69 km S-E de Bekescsaba şi 95 km N de Reşiţa.

Mihai Diaconescu, cercetător INFP, la Tema Zilei: Este situat la intersecția a două falii, una cu orientare NV-SE, falia Lugoj Zărand, și o falie perpendiculară pe aceasta. Nu este un cutremur neobișnuit pentru zonă, acolo au mai avut loc cutremure de diverse magnitudini. Este posibil să mai apară replici, dar, teoretic, vor fi mai mici, situate undeva la 3,5.

La nivelul Dispeceratului ISU Timiș nu s-au înregistrat apeluri pentru solicitarea sprijinului. Nici în Arad nu au fost apeluri privind eventuale pagube, anunță ISU.

Se execută recunoașteri în municipiul Arad, în orașele Curtici, Nădlac, Ineu, Sebis, Chișineu-Criș și în localitățile Bârzava, Vinga, Gurahonț, Birchiș.

O replică de 4.3 s-a produs la ora 22.55, la o adâncime de 10 km.

Locuitorii din zona blocurilor din Arad și Lipova au ieșit în stradă, de teama unor replici.

De la începutul lunii mai, în țară au avut loc 24 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,9.

Cel mai puternic cutremur din acest an din România, cu magnitudinea 5,7, a avut loc pe 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea unui seism, pot fi accesate pe portalul fiipregatit.ro/ sau descărcând aplicatia DSU.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite