Custodele Coroanei, Margareta, i-a trimis o scrisoare Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în care o felicită cu ocazia Jubileului de Platină

6 februarie 2022, 20:59

Imaginile cu Regele Mihai aşezat în dreapta Reginei Elisabeta a II-a, la Jubileul de Diamant din 2012, vorbesc de la sine despre relaţia apropiată care a existat între cei doi monarhi. O relaţie de rudenie care vine, în primul rând, prin Regina Maria, nepoată a Reginei Victoria. În timpul Primul Război Mondial, multe ajutoare pentru soldaţii români au venit din Marea Britanie.

Iar când avea 16 ani, Regele Mihai a participat la încoronarea Regelui George al VI-lea, tatăl Elisabetei.

Cu acea ocazie, Regele Mihai a primit Ordinul regal victorian, în grad de cavaler al Marii Cruci, una dintre cele mai însemnate distincţii britanice.

Regele Mihai a participat şi la nunta Reginei Elisabeta a-II a Marii Britanii, în 1947 care s-a căsătorit cu un al văr al regelui, Prinţul Philip, partenerul lui de joacă, adus în România, când Mihai era rege minor.

Relaţia celor doi a continuat şi în timpul exilului Regelui Mihai. Aşa a cunoscut-o şi Majestatea Sa Margareta.

România a profitat de relaţiile de rudenie cu Regina Elisabeta, în timpul turneului pe care Regele Mihai l-a făcut pentru integrarea României în NATO, în 1997. Familia Regală Română a fost primită în vizite private sau oficiale aproape an de an şi mai mulţi membri ai familiei britanice au vizitat Romania, unde prinţul moştenitor deţine câteva proprietăţi.

Ultima oară, Familia Regală a întâlnit-o pe Regina Elisabeta în noiembrie, la Castelul Windsor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite