Custodele Coroanei a transmis un mesaj de condoleanţe la moartea fostului preşedinte al Franţei Valery Giscard d’Estaing

Valéry Giscard d’Estaing și Regele Mihai
Valéry Giscard d’Estaing și Regele Mihai
3 decembrie 2020, 16:55

„Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a aflat cu tristeţe de trecerea la cele veşnice a lui Valery Giscard d’Estaing, preşedinte al Republicii Franceze (1974 – 1981) şi unul dintre arhitecţii Uniunii Europene. Preşedintele Giscard d’Estaing va rămâne în memoria colectivă a Europei ca promotor al Sistemului Monetar European, precursorul monedei euro, precum şi al unor mari proiecte de infrastructură pan-europeană, ambele dovedind dorinţa sa profundă de unire a naţiunilor europene într-un corp economic şi regional care să aibă o voce unitară şi greutate în afacerile internaţionale”, a informat Casa Regală.

Pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României apar un mesaj și o fotografie cu fostul președinte francez Valéry Giscard d’Estaing și Regele Mihai.

Potrivit sursei citate, pentru Regele Mihai I, preşedintele Giscard d’Estaing a fost „un omolog deschis problemelor României”. După 1989, Regele Mihai şi Custodele Coroanei s-au întâlnit cu fostul şef al statului francez la Paris şi la Strasbourg, „în scopul promovării democratizării României şi a deschiderii Europei către reintegrarea acesteia în comunitatea continentală”.

Majestatea Sa Margareta a trimis o scrisoare de condoleanţe fiicei fostului preşedinte al Franţei, Valerie-Anne Giscard d’Estaing.

Fostul preşedinte Valery Giscard d’Estaing, în vârstă de 94 de ani, a murit, la 2 decembrie, în locuinţa familiei sale din Loir-et-Cher, ca urmare a COVID-19, potrivit AFP.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite