Custodele Coroanei, Majestatea Sa, Margareta, în Olanda: Punctul cheie este încetarea atitudinii de superioritate față de noile state membre

Custodele Coroanei, Majestatea Sa, Margareta, și principele Radu au efectuat o vizită în Olanda, unde s-au întâlnit cu familia regală și au vizitat mai multe instituții. Margareta a rostit un discurs în care a punctat eforturile României de integrare europeană și a criticat dublul standard față de noile state membre.

15 Octombrie 2019, 09:34 (actualizat 15 Octombrie 2019, 10:01) Știrile TVR |

Aș dori să argumentez că, în loc să fie paharul gol, paharul este de fapt pe jumătate plin și că, atât România în sine, cât și UE, cu România în centrul său, progresează, a spus Custodele Coroanei, Majestatea Sa, Margareta.

Dar, punctul cheie pentru toate activitățile noastre este încetarea atitudinii de superioritate față de noile state membre și evitarea amenințării acestora prin clauze de condiționalitate extinse artificial. Diverse propuneri de utilizare a condiționalității politice în acordarea fondurilor din bugetul următorilor șapte ani al Uniunii, în schimbul anumitor concesii politice, sunt nu numai ilegale în cadrul tratatelor UE ci sunt, de asemenea, o garanție că vor diviza, a subliniat Custodele Coroanei, Majestatea Sa, Margareta.

Discursul integral al Majestății Sale

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 4°C 5°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 5°C 6°C
CRAIOVA 3°C 4°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI