Custodele Coroanei: „Am pierdut, ca voi toți, un părinte (…) Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi”

5 decembrie 2017, 18:58

Cu infinită iubire și principii puternice, Regele Mihai a scris în cartea neamului cea mai valoroasă pagină din istoria contemporană. Bunătatea și iertarea sa au învins toate relele secolului trecut. Înțelepciunea lui a asigurat continuitate identității noastre în momente de gravă abatere de la mersul firesc al țării, a adăugat Custodele Coroanei române.

Regele nostru a fost o parte din fibra Statului Român. Prin întreaga sa viață, tatăl meu a continuat legătura Familiei Regale cu Națiunea Română.

Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi.

Începe un nou timp pentru Casa Regală a României, cu aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu. Voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporului român. Așa să ne ajute Dumnezeu„, a încheiat Custodele Coroanei mesajul către români.

Miercuri va fi făcut public programul funeraliilor.

Trupul neînsuflețit al Regelui va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la catedrala patriarhală.

Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, la noua Catedrala Arhiepiscopală Regală, se arată în comunicatul Casei Regale.

La dorința Custodelui Coroanei române,  funeraliile Regelui Mihai vor respecta tradiția înaintașilor Majestății sale Defuncte.

Miercuri vor fi deschise cărți de condoleanțe la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile.

Condoleanțe pot fi trimise și online pe adresa familiaregala.ro/mesaje.

Cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane o pot face începând de miercuri la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite