Curtea Supremă a SUA îi dă dreptate lui Trump privind blocarea accesului refugiaților

Curtea Supremă a SUA
Curtea Supremă a SUA
13 septembrie 2017, 08:40

Pe 6 martie, președintele a semnat un ordin executiv care interzicea accesul pe teritoriul american al refugiaților din șase țări cu populație majoritar musulmană — Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan și Yemen — timp de 90 de zile. Diferite instanțe au restricționat ulterior aplicarea ordinului.

O instanță de trei judecători a celui de-al nouălea circuit de Curte de Apel din SUA a respins joia trecută încercarea guvernului de la Washington de a interzice temporar accesul în țară al majorității refugiaților. Curtea a decis că refugiații care au relații cu o agenție de transfer trebuie excluși din ordinul executiv de interdicție semnat de președintele Donald Trump. Ordinul referitor la interzicerea călătoriilor în SUA pentru cetățenii a șase state cu populație majoritar musulmană nu se poate aplica, potrivit judecătorilor, nici bunicilor, unchilor, mătușilor și verilor celor care au reședința legală în Statele Unite.

Departamentul de Justiție nu a făcut apel și împotriva acestei părți a sentinței Curții de Apel. Aceasta a decis însă că politica prezidențială are un domeniu prea larg de aplicare și prin urmare a permis accesul refugiaților pentru care garantează o agenție de transfer. La acest punct, contestat de Departamentul de Justiție, Curtea Supremă a dat dreptate guvernului.

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite