Curtea muzeului Luvru din Paris a devenit un uriaș cinema în aer liber

17 iulie 2022, 13:35

2.500 de spectatori sunt așteptați să vină în fiecare seară pentru a viziona o selecție de documentare și filme de ficțiune.

Spectatori:

”Oamenii vin aici și sunt frapați de decor. Evenimentul este foarte bine organizat, este foarte plăcut, într-adevăr un loc grozav pentru a petrece vara la Paris.”

”Mi se pare cu adevărat excepțional. Cadrul este într-adevăr magnific.”

”E chiar excepţional, neobişnuit, original. Le recomand tuturor.”

”Cred că e ceva ce trebuie făcut măcar o dată în viaţă, când eşti la Paris. E prea frumos.”

În curtea care găzduiește festivalul a fost amplasat un ecran de 24 pe 11 metri și aduse șezlonguri, camionete cu mâncare, plus o cabină de DJ pentru spectacole de muzică live. Totul, în „inima Luvrului” pentru că – spun curatorii – „o parte din ADN-ul muzeului este deschiderea către toate artele”.

Adel Yiane, purtător de cuvânt, Muzeul Luvru: Moliere a pus în scenă câteva dintre primele sale piese aici, în 1658. Aici au avut loc evenimente de prestigiu, așa că ne aflăm în continuitatea acelei istorii și în acel ADN al muzeului Luvru.

Muzeul Luvru, unul dintre cele mai vizitate din lume, a fost inițial un palat regal. Construit și reconstruit pe parcursul a 8 secole, a fost reședința regilor francezi până la mijlocul anilor 1700.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri