Curtea de Justiție a UE: Uber este un serviciu de transport și trebuie reglementat ca atare

20 decembrie 2017, 11:09

Uber a intrat în ultima perioada în conflict cu autoritățile din mai multe state europene, fiind contestată de firmele tradiționale de transport persoane.

În România, Uber are aproape o jumătate de milion de utilizatori și este a două piață ca mărime în zona centrală și est europeană, după Polonia.

Purtătorul de cuvânt al Uber  a declarat că va continua dialogul cu autoritățile din Europa, iar decizia nu afectează mersul lucrurilor.

„În majoritatea țărilor UE în care operăm sub legea transportului sau suntem în curs de reglementare, această hotărâre nu afectează mersul lucrurilor. Totuși, în continuare, milioane de europeni sunt împiedicați să folosească aplicații similare cu ale noastre. Așa cum a declarat noul nostru CEO, Dara, este necesar ca serviciile de tip Uber să fie reglementate, astfel vom continua dialogul cu autoritățile din Europa. Aceasta este abordarea noastră pentru a ne asigura că oricine poate comanda o cursă sigură la apăsarea unui buton”, a declarat purtătorul de cuvânt Uber.

(w460) Curtea de

(w460) Curtea de

Miercuri, în centrul Capitalei are loc un protest al transportatorilor față de platformelor digitale de transport, precum Uber si Taxify. Reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România îi cer ministrului Trasporturilor, Felix Stroe, să modifice legea astfel încât să interzică, în toată țara, așa numita piraterie din transportul public de persoane. O măsura similară a fost adoptată marți de Primăria Capitalei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite