Curtea de Apel București a validat mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei

26 octombrie 2020, 15:22

52 de contestații au întârziat instalarea lui Nicusor Dan pe scaunul de primar general al Capitalei. Decizia judecătorilor este definitivă, dar tot mai rămâne un pas până la depunerea jurământului.

“E o decizie așteptată prin faptul că nu s-au respectat termenele când trebuiau depuse contestațiile, a fost o greșeală de procedura pe care ei au făcut-o. Învestirea primarului trebuie făcută simultan cu învestirea Consiliului General. Mai e o problemă de procedură între Judecătoria Sectorului 1 și secretarul general dar foarte curând, miercuri-vineri, o să avem un nou primar și un nou consiliu general în București”, a spus Nicușor Dan.

Judecătorii nici măcar nu au analizat conținutul contestațiilor la adresa primarului ales. Instanța le-a respins ca tardive.

Avocatul Adrian Cuculis explică: ‘”Ce înseamnă excepția tardivității în cazul validării lui Nicusor Dan? Înseamnă că, de fapt, la momentul de față nu o să aflăm niciodată dacă acolo a fost vreodată vorba de fraudă la vot sau nu, nu o să aflăm dacă îndeplinea condițiile de eligibilitate pentru a îndeplini funcția de primar general și nu o aflăm niciodată dacă erau alte interdicții care puteau să-l invalideze ca primar, pentru că tardivitatea înseamnă că cele  50 de contestații nu au fost judecate pe fondul lor”.

Nici Clotilde Armand, care a obținut cele mai multe voturi pentru primăria sectorului 1 nu își poate prelua mandatul: așteaptă încă soluționarea celor peste 120 de contestații. Tot marți ar putea primi o decizie definitivă și primarul ales al Timișoarei. Împotriva lui Dominic Fritz au fost depuse trei contestații.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite