Curtea de Apel Braşov a decis să iniţieze procedura de revocare a şefei CSM Lia Savonea

25 februarie 2019, 10:38

ACTUALIZARE 14.00. O parte dintre magistraţii din plenul CSM susţin că nu este cazul să meargă la Guvern pentru discuţii cu premierul Viorica Dăncilă. În plus, ei solicită abrogarea imediată a Ordonanţei 7, care a stârnit revolte în magistratură. În schimb, şefa Consiliului, Lia Savonea, a anunţat că va merge la discuţii cu Viorica Dăncilă.

Deja sunt reacţii în sistemul judiciar. Curtea de Apel Braşov, cu majoritate de voturi, a decis să iniţieze procedura de revocare a şefei CSM. De asemenea, DIICOT a decis să suspende activitatea de mâine până pe 8 martie, între orele 8 şi 12.
________________________

Controversata Ordonanţa 7, cea care modifică legile Justiţiei şi a nemulţumit magistraţii, este dezbătută azi de plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Plenul CSM va lua în discuţie efectele Ordonanţei 7, care a nemulţumit magistraţii. Şedinţa vine pe fondul protestelor masive din partea magistraţilor. Sunt mai multe instanţe şi parchete din ţară care şi-au suspendat activitatea. Vineri a fost chiar un protest pe treptele Palatului de Justiţie din Bucureşti. În această săptămână se aşteaptă adunări generale ale mai multor instanţe şi parchete pentru a decide magistraţii care este poziţia lor faţă de această ordonanţă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite