Curtea Constituţională a Republicii Moldova a validat alegerea Maiei Sandu în funcţia de preşedinte al ţării

Maia Sandu
Maia Sandu
11 decembrie 2020, 15:56

„Curtea Constituţională a hotărât confirmarea alegerilor din 15 noiembrie 2020 şi validarea alegerii Maiei Sandu în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Prezenta hotărâre este definitivă şi nu poate fi supusă niciunei căi de atac şi intră în vigoare la data adoptării şi este publicată în Monitorul Oficial”, a declarat Domnica Manole, preşedintele Curţii Constituţionale, citată de Moldpres.

Cu o zi înainte de validarea mandatului noului preşedinte ales, Maia Sandu a renunţat la calitatea de membru al PAS şi la funcţia de preşedinte al formaţiunii.

Conform legislaţiei, candidatul a cărui alegere a fost validată urmează să depună jurământul în faţa Parlamentului şi Curţii Constituţionale cel târziu la 45 de zile după alegeri.

Exerciţiul mandatului de preşedinte al Republicii Moldova începe efectiv din ziua depunerii jurământului, potrivit Comisiei Electorale Centrale.

Preşedintele ales, Maia Sandu, a declarat că ceremonia de învestire în funcţie va avea loc la data de 24 decembrie 2020.

Mandatul preşedintelui Republicii Moldova durează 4 ani.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite