Cursuri suspendate timp de trei zile, din cauza gripei, în mai multe școli și grădinițe din Capitală

21 ianuarie 2020, 11:59

Măsura a fost luată la propunerea Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Astfel, timp de trei zile, va fi închisă o clasă din Școala Generală 195 (Sector 3), o clasă din Grădinița 116 (Sector 1), o clasă din Școala „Pia Brătianu” (Sector 1), toată Grădinița 68 (Sector 3), o clasă din Școala Generală 172 (Sector 6), o clasă din Școala Generală 59 (Sector 6), o clasă din Școala General 206 (Sector 6), o clasă din Școala Generală 157 (Sector 6) și o grupă a Grădiniței 210 (Sector 6).

Cazuri de gripă au fost confirmate și la un centru maternal din Buzău. În total, 11 copii au ajuns la spitalul de urgență din Buzău. Patru au fost transferați la București.

Președintele Societății Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat luni seară publicului TVR că momentul în care trebuie să ne îngrijorăm este atunci când apare o infecție respiratorie, chiar dacă nu este foarte gravă este bine să ne prezentăm la medicul de familie.

Alexandru Rafila atrage atenția că gripa și virozele, în general, nu se tratează cu antibiotice.  De asemenea, izolarea și tratamentul corect sunt esențiale pentru a preveni pe de o parte izolarea și pe de altă parte pentru a avea o evoluție favorabilă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost externat de la Spitalul Militar Central