Cursuri de prim ajutor în şcolile din Făgăraş. O profesoară a cumpărat defibrilatoare, manechine, truse medicale și manuale şi îi învaţă pe copii cum să salveze vieţi

21 ianuarie 2022, 21:15

Cu ajutorul unui manechin oricine învaţă mult mai uşor să facă o resuscitare.

De câţiva ani, profesoara Cristina Dudan ţine un curs pentru elevii care vor să ştie să acorde primul ajutor. Aşa a constatat că nici elevii, dar nici profesorii ori părinții nu știu cum să intervină in caz de urgenţă.

Avea însă nevoie de manechine şi echipamente specializate ca să poată arăta toate tehnicile. A făcut un proiect pe care l-a înscris in programul de bugetare participativă.

A obţinut 70.000 de lei, datorită voturilor făgărăşenilor. A cumpărat defibrilatoare externe automate, manechine de resuscitare cardio-pulmonară, truse medicale și manuale de prim ajutor, dar şi un echipament pentru exersarea manevrei Heimlich.

Unul dintre elevi spune că aşa a ştiut să salveze un copil de 3 ani care se înecase cu mâncare.

Manechinele vor rămâne în centrul de instruire pentru acordarea primului ajutor, de la Colegiul Național „Radu Negru”.

Încă 5 şcoli din municipiu vor beneficia prin acest proiect de tot ce au nevoie să ţină cursul tot cu sprijinul localnicilor care decid unde să meargă o parte din banii pe care îi dau la impozite şi taxe.

Exerciţiul bugetării participative se aplică în mai multe oraşe din România şi peste tot s-a dovedit util.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă