Cursuri de Limba română pentru refugiați, la Timișoara. O asociaţie îi ajută să înţeleagă regulile şi cultura din România

Cursuri de Limba română pentru refugiați
Cursuri de Limba română pentru refugiați
5 noiembrie 2021, 18:17

Diana Ahmad, lector, Grupul de Inițiative Locale LOGS, Timișoara: Îmi place să ajut oamenii foarte mult și mai ales că suntem de aceeași origine și pot să fac asta foarte ușor, chiar mă definește, îmi place.

Diana Ahmad s-a născut în România, la puțin timp după ce părinții ei s-au mutat aici din Siria. Vorbește nativ limba arabă și a absolvit Facultatea de Litere a Universității de Vest din Timișoara.

Pentru mulți imigranți, Diana este profesoara de română, cea care îi ajută să înțeleagă și să învețe limba țării care le este acum…acasă.

Diana Ahmad, lector, Grupul de Inițiative Locale LOGS, Timișoara: Foarte mulți dintre ei știu arabă și asta mi-a fost foarte ușor pentru că e mai ușor când știi limba din limba ta nativă, să înveți o limbă, e mult mai ușor.

De aproape jumătate de an, Diana Ahmad este voluntar al Asociației LOGS din Timișoara, implicată în ajutorarea străinilor care au fugit din calea unor nenorociri și s-au refugiat la noi în țară.

Peste două săptămâni, tânara cu origini siriene va face cunoștință cu noi cursanți pe care îi va învăța cum să vorbească și să scrie românește.

Flavius Ilioni Loga, director executiv, Grupul de Inițiative Locale LOGS: Cursul este deschis pentru orice tip de migranți non europeni care se află în Timișoara. Vorbim despre copii, adulți și/sau studenți.

Anul trecut, în România, au fost depuse peste 6 mii de cereri de azil, în creștere cu 137% față de 2019. Cei mai mulți solicitanți de azil sunt din Afganistan, Siria și Irak, arată datele Inspectoratului General pentru Imigrări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite