Cursuri de educație juridică în 100 de școli din București. Sorin Cîmpeanu: Va fi o disciplină care va face parte din noile planuri de învățământ

Elevii din peste 100 de unități școlare gimnaziale și liceale din Capitală vor putea participa la cursuri de educație juridică predate de avocați, într-un proiect al Ministerului Educației și al Uniunii Naționale a Barourilor din România.

05 Mai 2022, 11:56 (actualizat 05 Mai 2022, 23:20) Știrile TVR |

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu a declarat că din septembrie 2023, disciplina ”Educație pentru viață” va face parte din planurile de învățământ, dacă Legea Educație va trece în Parlament.

Susținem educația juridică până într-acolo că, ea va trebui să fie un modul esențial în cadrul disciplinei de ”Educație pentru viață”, care va fi o disciplină care va face parte din noile planuri de învățământ, care vor fi  implementate începând cu septembrie 2023. Sunt optimist că vom avea susținerea Parlamentului pentru a promova noua Lege a Educației, în care vom avea această disciplină ”Educație pentru viață”, începând din septembrie 2023. O disciplină care va trebui să aibă un modul de educație pentru sănătate în care să fie implicați medicii, alături de profesorii de biologie (...) Alături de educația pentru sănătate, educația juridică este o componentă extrem de importantă, a subliniat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a participat la conferința de lansare a Proiectului „Fii Avocat în Școala Ta!", eveniment organizat de Baroul București în colaborare cu Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) la Colegiul Național „Mihai Viteazul" din București.

În cadrul acestui proiect, avocați bucureșteni vor susține săptămânal cursuri de educație juridică în peste 100 de unități școlare gimnaziale și liceale din Capitală, aceasta fiind cea mai amplă desfășurare a unor activități de educație juridică la nivel național.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 8°C
IASI 5°C 5°C
CLUJ 5°C 5°C
CONSTANTA 9°C 8°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI