Cursele de tauri de la Pamplona: Folosirea animalelor a fost condamnată de ONG-uri

7 iulie 2018, 11:19

„El chupinazo” a fost lansat de doi tineri cu sindromul Down și au dat astfel startul unui nou festival la Pamplona.

„Los sanfermines”, așa cum se numesc participanții la această sărbătoare, au pus stăpânire pe oraș. Voia bună, muzicași distracția vor fi la ordinea zilei pe durata festivalului San Fermin, care a devenit faimos în toată lumea pentru cursele în fața taurilor.

Folosirea animalelor în acest festival a fost condamnată din nou de ONG-uri. Zeci de persoane au protestat la Pamplona față de tradiția arhaică a coridelor și au denunțat faptul că 66 de tauri vor fi sacrificați pe durata festivalului San Fermin.

Purtător de cuvânt: „Primarul crede că San Fermin poate avea loc şi fără coride şi, deşi se înţelege că o astfel de dezbatere trebuie făcută cu calm, credem că a venit momentul să deschidem discuţia împotriva luptelor cu tauri, un spectacol denigrant pentru societatea noastră”.

Festivalul este tot mai popular și atrage anual zeci de mii de turiști din toată lumea. La ediția trecută au participat 1 milion și jumătate de oameni.

Tradiția taurină a Spaniei este tot mai contestată de apărătorii animalelor, iar organizatorii celebrului festival de la Pamplona se așteaptă ca, în viitor, să dispară coridele sângeroase, dar nu-și imaginează o cursă fără tauri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite