Cursă strânsă la prezidențialele din Franța. Marine Le Pen: „Mă simt foarte bine, sunt sigură pe mine”. Macron, optimist și relaxat, a votat ultimul dintre candidați

10 aprilie 2022, 19:07

Până la ora 17.00 s-au prezentat la urne 65% dintre francezii înscriși pe listele electorale. Este un procent cu 5% mai mic față de cel înregistrat în primul tur al alegerilor prezidențiale în 2017, a transmis Mihaela Antoche pentru Ora de știri.

Marine le Le Pen, candidata mișcării Rassemblement National, Adunarea Națională, este candidata cu cele mai multe șanse de a ajunge în al doilea tur cu președintele în exercițiu, Emmanuel Macron.

Ar fi o reeditare a prezidențialelor de acum 5 ani, când cei doi s-au confruntat. De astă dată, Marine Le Pen se apropie periculos, la doar 3 procente, de Emmanuel Macron, care este creditat cu 26% în ultimele sondaje.

Marine Le Pen, candidată la preşedinţia Franţei:Mă simt foarte bine, sunt sigură pe mine, cum am fost de la începutul campaniei, în punctul culminant al multor luni de campanie. Şi vă spun ceva ce nu puteţi difuza, sper ca această stare să mai dureze încă 15 zile„.

Emmanuel Macron a ales să voteze ultimul din cei 12 candidați, în stațiunea Le Touquet de la Marea Nordului, unde soția sa deține o casă de vacanță. Președintele în exercițiu s-a arătat încrezător și optimist în șansele sale de a câștiga un nou mandat de 5 ani.

Therese Eychenne, votant la Paris, pensionar:Am votat pentru Macron şi sper că lumea va face la fel, din cauză că mi-e foarte teamă de extreme. Eric Zemmour, Marine Le Pen – nu ştiu ce ar putea ei aduce Franţei„.

Michel Harandsoy, votant la Paris, pensionar: Am votat pentru Macron, pentru că este tânăr, dinamic, iar despre ceilalţi nu văd cu ce ar fi mai buni„.

Ceilalți candidați cu notorietate, precum Jean-Luc Melenchon, Eric Zemmour sau Valerie Pecresse, reprezentanta dreptei conservatoare, nu au nicio șansă de a ajunge în al doilea tur de scrutin.

De asemenea, reprezentanta socialiștilor, Anne Hidalgo, primar al Parisului, este creditată cu doar două procente și jumătate în intenția de vot a francezilor, adâncind criza în care se află Partidul Socialist de la mandatul lui Francois Hollande încoace.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite