"Curăţăm România” - campanie pentru colectarea deșeurilor aruncate ilegal. Acțiunea a început în sectorul 1

"Curăţăm România - Vrem o ţară fără deşeuri abandonate!" Este o campanie a Ministerului Mediului care își propune să mobilizeze autoritățile locale să colecteze deșeurile aruncate ilegal în toată țara. Prima acțiune a fost începută chiar de ministrul Tanczos Barna, în mijlocul unui depozit ilegal de deşeuri din Sectorul 1, pentru care primăria a fost amendată.

05 Aprilie 2022, 08:22 (actualizat 05 Aprilie 2022, 08:43) Știrile TVR |

Curățam România este o campanie națională care și-a propus să determine primăriile dar și alte autorități locale să inițieze campanii de adunare a deșeurilor abandonate ilegal. Campania se va derula pe parcursul lunii aprilie.

Tánczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor: Venim cu un sprijin financiar la UAT-uri, le asiguram printr-un program derulat de AFM finanțare, Înseamnă sume intre 3 mii și 30 de mii de lei în funcție de numarul de de locuitor dintr-un UAT și pot deconta cheltuieli parțial ocazionate cu această campanie cu cel de ecologizare și curățire.

Ciprian Galusca Greenpeace CEE România: În mod cert nu o să funcționeze doar finanțarea primăriilor care nu au făcut nimic în ultimii 20 de ani pentru gestionarea deșeurilor. E clar că cei de la Minister să impună și niște amenzi. E nevoie că toată zona de control să devină funcțională.

Campania a început într-un depozit ilegal de deșeuri din Sectorul 1, care se întinde pe o suprafață de câteva hectare. Un adevărat focar de infecție pe care autoritățile se fac că nu îl văd, de ani buni.

Acestea sunt și motivele pentru care Primăria Sectorului 1 a fost amendată de Garda de Mediu.

Viorel Tufeanu, Garda de Mediu: Cuantumul amenzii este intre 50.000 și 100.000 lei sancțiune principală, și sancțiune complementară, aducerea terenului la starea inițială și ecologizarea acestuia.

Până în 2020, România trebuia să ajungă la 50% rata de reciclare, pentru a nu fi penalizată de UE. O tintă ratată. Doar 11 % din deșeurile municipale sunt reciclate. Media europeană este de 47 %.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI