Curajul, recompensat de Casa Regală a României. Jurnalista Alina Grigore și operatorul Mihai Florea au fost premiați

Seară regală dedicată curajului civic. Este modul în care Familia Regală a României a dorit să le mulţumească celor care şi-au pus în pericol vieţile în zone de conflict pentru ca noi să avem informaţii sau pentru a ajuta oamenii afectaţi de pandemie şi război. Jurnalişti şi reprezentanţi ai mai multor ONG-uri au fost premiaţi la Palatul Regal.

18 Noiembrie 2022, 08:00 (actualizat 18 Noiembrie 2022, 08:43) Știrile TVR |

Din primele luni de război, mulți români şi-au riscat viaţa pentru a duce ajutoare în Ucraina. Alții au sărit să-i ajute pe refugiaţi. Lor le-a dedicat Familia Regală o seară specială în care le-a sărbătorit curajul.

Principele Radu: Niciunul dintre noi nu a trecut printr-un război atât de aproape și nu am crezut că vom vedea un răspuns atât de expemplar care a impresinionat Uniunea Europeană.

Nu au fost uitaţi corespondenţii de război care au adus la televiziunile din România, informaţii despre războaiele de pe glob.

Au fost premiați Alina Grigore corespondent TVR de război și operatorul Mihai Florea, cu care face echipă, care au transmis de-a lungul anilor din Bosnia, Kosovo, Afganistan, Irak, Pakistan şi Ucraina.

Sunt singurii jurnalişti din România care au transmis din Abbottabad, de la casa în care s-a ascuns până la capturarea să, Ossama bin Laden, cel mai vânat terorist al lumii.

Mihai Florea, operator imagine TVR: Nu iți dai seama că îți riști viața în acele momente adrenalină care te cuprinde. Vreau să mulţumesc şi din partea Alinei care din cauza sănătății nu a putut participa.

Asociaţia Salvaţi Copiii, care de mai bine de 20 de ani a schimbat viaţa a milioane de copii din România, a primit cu emoţie mulţumirile Familiei Regale.

Gabriela Alexandru, Asociaţia "Salvaţi Copiii": Ne bucurăm că am schimbat în pimul rând situația din spitale, din secțiile de nou-născuți, să integram copiii și să-i ținem în şcoală. E covârșitor, emoţionant, puternic!

Aplaudate au fost și misiunile salvamontiştilor români dar și munca organizațiilor care s-au implicat în perioada pandemiei.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 9°C
IASI 8°C 4°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 6°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI