Cuplurile homosexuale nu vor avea dreptul să adopte copii, potrivit proiectului de lege privind parteneriatul civil. Alte prevederi

A apărut, în sfârşit, proiectul de lege privind parteneriatul civil, care urmează să fie dezbătut de Parlament. Cuplurile gay care vor trăi în parteneriat civil nu vor avea dreptul să adopte copii. În cazul cuplurilor heterosexuale, nu este foarte clar dacă interdicţia li se aplică. Spre deosebire de căsătorie, parteneriatul civil se va încheia în faţa unui notar public.

11 Octombrie 2018, 20:00 |
Parteneriatul civil, proiect de lege
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Parteneriatul civil reprezintă asocierea dintre două persoane de sex diferit sau de acelaşi sex în scopul organizării şi protejării vieţii lor comune ca viaţă de familie" - scrie în proiectul de lege privind parteneriatul civil. Acesta va putea fi încheiat în anumite condiţii.

Propunerea prevede că parteneriatul civil se încheie în scris în faţa unui notar public, iar fiecare partener îşi păstrează numele avut înainte.

Pentru cuplurile hetero sau homosexuale, proiectul de lege vine cu drepturi ca într-o căsătorie.

Textul de lege prevede însă că partenerii de acelaşi sex nu au dreptul la adopţie, împreună sau separat.

Cuplurile care au încheiat parteneriate civile pe teritoriul altor state beneficiază de recunoaşterea statutului lor pe teritoriul României şi de aceleaşi drepturi şi obligaţii ca şi cuplurile care au încheiat un parteneriat civil în România. În cazul persoanelor de acelaşi sex care s-au căsătorit legal pe teritoriul altor state, acestea beneficiază de toate drepturile şi obligaţiile pe care le au cuplurile de acelaşi sex care au încheiat un parteneriat civil în România.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 4°C 6°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI