Cupa Mondială de rugby 2019, o ediție a recordurilor! Peste 1,8 milioane de bilete au fost vândute pentru cele 48 de meciuri

Africa de Sud noua campioană mondială la rugby
Africa de Sud noua campioană mondială la rugby
4 noiembrie 2019, 20:11

Organizată în premieră în Asia, Cupa Mondială de rugby a fost o rețetă câștigătoare din punct de vedere financiar, dar și cu un impact puternic de imagine. Pentru cele 48 de meciuri s-au vândut un număr de 1.84 de milioane de bilete, o proporție de 99,3 la sută din ofertă.

Audiența mondială de televiziune s-a ridicat la 400 de milioane de telespectatori, iar accesările video pe site-ul oficial al competiției a fost de 1,7 miliarde. Din nefericire, în timpul Cupei Mondiale a lovit și taifunul Hagibis, care a dus la moartea a 89 de persoane și a provocat pagube materiale de peste 9 milioane de dolari.

Africa de Sud a câștigat pentru a treia oară Cupa Mondială după victoria din finală împotriva Angliei și a egalat Noua Zeelandă la trofee cucerite. Jucătorul anului a fost desemnat flankerul sud-african Pieter Steph du Toit, iar Rassi Erasmus, selecționerul Springboks, a fost desemnat cel mai bun antrenor.

A fost anul Africii de Sud, care s-a impus și în Rugby Championship și a cucerit Cupa Mondială,  chiar dacă a pierdut o partidă, cea de debut în fața Noii Zeelande.

Următoarea Cupă Mondială se va desfășura în Franța în 2023, în timp ce, pentru edițiile din 2027 și 2031, și-au arătat interesul Statele Unite, Argentina, Australia și Rusia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă