Cupa Mondială 2018 – EXCLUSIV LA TVR. Uruguay, favorita clară într-o grupă din care mai fac parte Rusia, Egipt și Arabia Saudită

3 mai 2018, 22:13

Uruguay va rămâne pentru totdeauna în istoria fotbalului ca țara care a organizat primul Campionat Mondial, în 1930, totodată devenind prima câștigătoare a trofeului.

Sud-americanii au refuzat să participe la următoarele două ediții, din 1934 și 1938, iar la prima ediție disputată după Al Doilea Război Mondial au cucerit din nou trofeul.

La ultimele două ediții, Uruguay a fost o figură marcantă, de fiecare dată în prim plan fiind Luis Suarez, actualul jucător al Barcelonei.

În Africa de Sud, în sfertul de finală cu Ghana, Suarez a respins cu mâna de pe linia porții, Gyan a ratat lovitura de pedeapsă, iar Uruguay s-a calificat în semifinale și a încheiat campionatul pe locul 4.

În 2014, în Brazilia, într-o grupă infernală cu Anglia, Italia și Costa Rica, favoritele europene au fost eliminate, însă meciul dintre Uruguay și Italia a oferit niște imagini rar întâlnite pe un teren de fotbal.

Suarez l-a mușcat de umăr pe Giorgio Chiellini. A fost suspendat drastic de FIFA pentru 9 meciuri și a primit o interdicție de 4 luni pentru orice activitate legată de fotbal.

Pentru ediția din Rusia, naționala biancoceleste s-a calificat fără mari emoții și a terminat grupa sud-americană pe locul 2, în spatele Braziliei.

Cu unul dintre cele mai bune cupluri de atac din lume, Luis Suarez – Edinson Cavani, selecționata pregătita de Oscar Tabarez pare favorită clară în grupa A, acolo unde va da piept cu Rusia, Egipt și Arabia Saudită.

Uruguay va debuta în ziua a doua a Mondialului, pe 15 iunie, împotriva Egiptului lui Mo Salah, la Ekaterinburg.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite