Cupa Mondială 2018 – EXCLUSIV LA TVR. Rezumatele partidelor de duminică. Campioana mondială a pierdut meciul de debut

18 iunie 2018, 10:15

BRAZILIA – ELVEŢIA 1-1

Pas greşit pentru granzii Mondialului! Brazilia lui Neymar a reuşit doar un egal cu Elveţia şi este a cincea favorită a competiţiei care nu reuşeşte să debuteze cu victorie, după Spania, Portugalia, Argentina şi Germania.

Brazilienii lui Tite au început meciul sus şi, după eroarea lui Paulinho (6), echipa auri-verde a deschis scorul în minutul 20, printr-o “rachetă” expediată de Coutinho, la care portarul Sommer nu a putut face nimic. Brazilienii au dominat prima repriză, însă ocaziile au întârziat să mai apară, astfel încât la pauză au intrat cu un avantaj minim: 1-0.

La reluare, elveţienii au arătat că sunt, totuşi, echipa de pe locul 6 în clasamentul FIFA şi au egalat în minutul 50, după un corner al lui Shaqiri, reluat în gol de Zuber. Partida s-a echilibrat, brazilienii au scăzut ritmul, însă europenii, deşi nu s-au cantonat în apărare, au avut o singură şansă de gol (73 Dzemaili), în timp ce selecţionata sudamericană a trecut pe lângă majorarea scorului în minutul 70 prin Coutinho şi a cerut un penalty la contactul dintre Gabriel Jesus si Akanji (73).

Ultimul sfert de oră a adus nenumărate ocazii pentru Brazilia. Atacantul lui Liverpool, Firmino, a trimis mai întâi peste poartă (82) pentru ca în minutul 90 să îi dea emoţii lui Sommer cu o lovitură de cap. Un minut mai târziu, Miranda a şutat pe lângă bara porţii elveţiene, iar într-un final incendiar, Scherr a scos din faţa porţii un şut al brazilianului Fred şi partida s-a încheiat la egalitate, 1-1.

GERMANIA – MEXIC 0-1

Surpriză uriaşă în grupa F! Campioana mondială en-titre, Germania a început ezitant şi a pierdut neaşteptat în faţa Mexicului. Lozano a înscris unicul gol după un contraatac perfect.

Nemţii au început greoi campionatul Mondial din Rusia. Încă din primul minut, mexicanul Lozano le-a dat emoţii nemţilor şi tot el a reuşit să deschidă scorul în minutul 35. După un contraatac purtat în mare viteză, Chicharito Hernandez l-a servit perfect pe Hirving Lozano şi atacantul lui PSV Eindhoven nu l-a iertat pe Manuel Neuer. Imediat după golul primit, trupa lui Low s-a trezit la viaţă şi a replicat prin Toni Kroos care a executat superb o lovitură liberă, dar portarul verzilor, Guillermo Ochoa, a respins în bară.

După pauză, Joachim Low a mizat totul pe cartea ofensivă, a introdus oameni de atac şi a scos jucători din defensivă, însă ocazile mari au lipsit şi, mai mult decât atât, mexicanii au fost aproape să îşi dubleze avantajul pe contraatac. Ultima şansă a egalării i-a aparţinut lui Julian Brandt, dar nu s-a mai înscris şi Mexic a produs una dintre marile surprize ale mondialelor: victorie cu Germania, 1-0.

COSTA RICA – SERBIA 0-1

Lovitura libera excelentă a lui Kolarov a adus victoria Serbiei, 1-0 în faţa naţionalei din Costa Rica. Serbia va fi adversara României în Liga Naţiunilor.

Serbia şi Costa Rica au început abrupt meciul şi fiecare a avut câte o ocazie până în minutul 3. Apoi, costaricanii au semnat cele mai mari şanse prin Giancarlo Gonzalez şi Francisco Calvo. Chiar înainte de pauză, mijlocaşul lui Lazio, Milinkovici Savic, a reuşit o foarfecă superbă pe care Keylor Navas a reţinut-o, dar arbitrii au semnalat eronat ofsaid. În repriza secundă, europenii au început mult mai decişi şi după ratarea lui Mitrovici (50), Aleksandar Kolarov a executat perfect o lovitură liberă care l-a lăsat fără replică pe portarul lui Real Madrid, Keylor Navas, şi a stabilit scorul final, 1-0. Pentru sârbi a fost prima victorie la un mondial după opt ani. Serbia va juca în etapa a doua împotriva Elveţiei, în timp ce Costa Rica va avea o misiune grea cu Brazilia.

Programul complet al meciurilor de la Campionatul Mondial 2018. Toate meciurile sunt transmise în exclusivitate de TVR

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite