Cupa Mondială 2018 – EXCLUSIV LA TVR. Brazilia, echipa care nu a lipsit de la nicio ediţie a CM, este favorită la câştigarea competiţiei

24 mai 2018, 21:55

Când spunem „fotbal”, ne gândim la Brazilia. Locul în care sportul rege a fost pus întotdeauna mai presus de orice, locul în care fotbalul a fost jucat mereu cu zâmbetul pe buze.

Brazilia este singura națională care a fost prezentă la fiecare ediție de Campionat Mondial, mereu fiind cotată printre favorite.

„Selecao” a ridicat pentru prima data trofeul deasupra capului în 1958, la turneul din Suedia. Cu jucători precum Garrincha sau Mario Zagallo, dar și cu marele Pele, Brazilia s-a impus în finala chiar în fața gazdelor, scor 5-2.

Patru ani mai târziu, în aceeași formulă, naționala aurriverde a recidivat și s-a impus pentru a doua oară după o finală câștigată cu 3-1 în fața Cehoslovaciei.

Brazilia s-a mai impus în 1970, după care au urmat ani grei și, timp de 24 de ani, nu a mai ajuns nici măcar într-o finală. Până în 1994, când, cu un Romario greu de oprit, s-au impus din nou în fața italiei, de această dată la lovituri de departajare.

Ultimul și al cincilea trofeu mondial a fost în 2002. Cu cei trei „R” în atac, Ronaldo, Rivaldo și Ronaldinho, Brazilia a trecut de Germania în finală grație dublei „dințosului” Ronaldo.

În urmă cu patru ani, la Mondialul găzduit chiar de ei, brazilienii au trăit cea mai mare umilință din istorie, 1-7 cu Germania în semifinale.

Acum, Neymar, Coutinho, Casemiro sau Gabriel Jesus sunt pregătiți să se razbune, dar pentru asta trebuie să treacă mai întâi de o grupă din care mai fac parte Elveția, Serbia și Costa Rica.

Debutul este împotriva Elveției, pe 17 iunie, la Rostov.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite