Cupa Mondială 2018 – EXCLUSIV LA TVR. Vedeta Coreei de Sud este Heung-Min Son

14 mai 2018, 21:21

Coreea de Sud va participa pentru a 10-a oară în istorie la un Campionat Mondial. Cea mai bună performanță a asiaticilor rămâne locul 4, obținut în 2002, atunci când, alături de Japonia, au organizat turneul final.

Conduși de pe bancă de legendarul Guus Hiddink și din teren de Park ji Sung, sud-coreenii au eliminat, ce-i drept, cu ceva ajutor din partea arbitrilor, Italia și Spania. Au fost învinși în semifinală de Germania, dar și în finala mică de Turcia.

Acum, Coreea de Sud visează să reediteze cea mai importantă performanță din istorie tocmai în Rusia. Drumul până acolo a fost parcurs cu ceva emoții.

Neamțul Uli Stielike a condus selecționata până la ultimele două meciuri din grupă, când, după câteva rezultate nesatisfăcătoare, a fost demis și înlocuit cu fostul selecționer de la tineret, Shin Tae-Yong. Acesta a obținut două remizeși a asigurat calificarea la turneul final.

Cel mai important fotbalist din lotul sud-coreenilor este, cu siguranță, Heung-Min Son, starul lui Tottenham, care a avut un sezon extraordinar în Premier League.

Pe lângă Son, alți doi fotbaliști care evoluează în Anglia, Ki Sung-Yeung și Lee Chung-Yong, pot fi decisivi în Campania din Rusia.

Coreea de Sud va avea însă o grupă infernală, cu Germania, campioană mondială en-titre, Suedia și Mexic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite