Cupa Mondială 2018 – EXCLUSIV LA TVR. Panama va face parte din grupa G, alături de Anglia, Belgia și Tunisia

15 mai 2018, 21:23

Panama este una dintre cele mai exotice prezențe de la turneul final din Rusia. Micuța țară din America Centrală va fi pentru prima oară în istorie la Cupa Mondială.

Panamezii s-au calificat după o campanie preliminară dramatică decisă în ultima zi, în urma căreia au produs una dintre marile surprize și au lăsat Statele Unite acasă.

Poate cel mai important om în realizarea acestei performanțe a fost selecționerul columbian Hernan Dario Gomez. Tehnicianul în vârstă de 62 de ani a mai fost prezent la două turnee finale.

Prima oară în 1998, pe banca Columbiei, atunci când a pierdut în fața României, grație unui gol formidabil înscris de Adrian Ilie. A doua oară, Gomez a condus-o pe Ecudoar la Mondialul din 2002.

Pentru Panama evoluează și un fotbalist din Liga 1, dinamovistul Jaime Penedo. Mai mult, și Armando Cooper, fostul mijlocaș de la Oțelul Galați, va fi aproape sigur și el prezent la turneul final.

Marea problema a panamezilor o reprezintă adversarii. În Rusia se pare că vor avea o misiune imposibilă, într-o grupă din care mai fac parte Anglia, Belgia și Tunisia.

Debutul panamezilor la Campionatul Mondial va fi împotriva Belgiei, pe 18 iunie, pe stadionul Olimpic din Soci.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite