Cupa Mondială 2018 – EXCLUSIV LA TVR. Moscova este singurul oraș care va găzdui meciuri pe două stadioane

11 iunie 2018, 21:46

Dintre cele 11 oraşe – gazdă ale meciurilor, doar în capitala Moscova se joacă pe două stadioane: Spartak, cu o capacitate 45.000 de locuri, este cel mai nou. Dar celebrul Lujniki, cu 80.000 de locuri, este cel mai important.

Acolo, la circa şase kilometri sud-vest de centru, în cartierul Khamovniki, echipa naţională a Rusiei joacă de obicei meciurile de acasă.

Arena care va găzdui şi meciul de deschidere, şi ultimul act, dar şi prima partidă a campioanei en titre Germania, cu Mexic, pe 17 iunie, a fost construită pentru prima spartachiadă naţională din 1956 şi s-a numit iniţial Stadionul Central Lenin.

Acolo s-au disputat peste 3000 de evenimente sportive la nivel de club și internațional, inclusiv întreceri din cadrul Jocurilor Olimpice din 1980, finala Cupei UEFA din 1999 și finala Champions League din 2008.

Stadionul Lujniki a fost modernizat pentru Campionatul Mondial, adăugându-se locuri în tribune și eliminându-se pista de atletism.

Dar fațada clasică, de tip sovietic, și uriașa statuie a lui Lenin de la poarta principală au fost păstrate. Acolo se vor disputa 7 partide.

Jocurile Cupei Mondiale transmise de TVR încep pe stadionul Lujniki, cu meciul de deschidere, Rusia – Arabia Saudită, pe 14 iunie. Se mai joacă apoi alte trei partide din grupe, o optime, o semifinală. Trofeul se va decerna tot pe Lujniki, pe 15 iulie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite