Cupa Mondială 2018 – EXCLUSIV LA TVR. În orașul Nijni Novgorod se vor disputa patru meciuri din grupe, o optime și un sfert de finală

6 iunie 2018, 21:55

Nijni Novgorod se află la circa 400 de kilometri est de Moscova, la confluenţa dintre Oka şi Volga. O localitate frumoasă, dominată în centru de marele Kremlin, cu cărămizile sale roşii.

Oraşul este şi centrul turismului riveran din Rusia. În perioada sovietică, dintr-un centru comercial, oraşul s-a prefăcut într-un centru al industriei apărării. Din această cauză, Nijni Novgorod a fost un oraş închis pentru străini până în anul 1990. În prezent, el este unul din centrele tehnologiilor informatice ruseşti. În oraş funcţionează centrele unor companii mari de tehnologii informatice

Stadionul din Nijni Novgorod a fost construit special pentru turneul final, lucrările începând în 2015. În acelaşi an s-a înfiinţat şi clubul Olimpiyets, care va moşteni arena după încheierea Cupei Mondiale.

Designul stadionului este inspirat de elemente ale naturii din regiunea Volga, sugerând apa şi vântul cu forma sa rotundă, şi faţada semitransparentă, iluminată în timpul noţii.

Arena cu o capacitate de 45.000 de locuri va găzdui șase meciuri. Pe lângă partida dintre Korea şi Suedia, se vor mai disputa aici și Argentina – Croația, Anglia – Panama și Costa Rica – Elveţia, dar și câte o optime și un sfert de finală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite