Cupa Mondială 2018 – EXCLUSIV LA TVR. Franța va debuta la mondialul din Rusia pe 16 iunie, împotriva Australiei

7 mai 2018, 18:13

Cu siguranță Franța lui Didier Deschamps este una dintre favoritele la câștigarea Cupei Mondiale. Cocoșii galici fac parte din grupa C alături de Australia, Peru și Danemarca.

Cu tineri extrem de talentați precum Paul Pogba, Kylian Mbappe sau Ousmane Dembele, dar și cu jucători mai experimentați cum ar fi N’Golo Kante sau Antoine Griezmann francezii sunt văzuți de către specialiști cu a treia șansă la ridicarea trofeului după Brazilia și Germania.

La Campionatul Mondial din 1958, francezul născut în Maroc, Just Fontaine a marcat nu mai puțin de 13 goluri în cele 6 meciuri acesta fiind încă recordul de reușite la o singură ediție. Atunci Franța a reușit să câștige medalia de bronz. Aceeași performanță a reușit-o și naționala condusă din teren de Platini la mondialul din 1986.

Francezii au fost eliminați în semifinale de Germania de Vest. A urmat una dintre cele mai grele perioade din istoria Franței care a lipsit la două mondiale consecutive în 1990 și 1994.

În 1998 Franța a organizat Campionatul Mondial și cu o generație de Aur care i-a cuprins pe marele Zinedine Zidane, Didier Deschamps, Thierry Henry sau Laurent Blanc, a reușit să câțtige pentru prima și singura oară în istorie trofeul mult ravnit.

Tot cu Zidane în prim plan, dar erou negativ după ce a fost eliminate, les Blues au jucat finala și în 2006, dar au pierdut la lovituri de departajare în fața Italiei. Selecționata lui Didier Deschamps va debuta la mondialul din Rusia pe 16 iunie, împotriva Australiei, la Kazan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri