Cupa Mondială 2018 – EXCLUSIV LA TVR. După 8 ani, Spania vrea să fie din nou cea mai bună din lume! Primul adversar: Portugalia

28 mai 2018, 20:48

O forță a fotbalului mondial, Spania pornește printre favorite și la turneul final din Rusia.

După o campanie de calificare în care a avut 9 victorii și un singur egal în Italia, ibericii au trecut printr-un proces de schimbare în ultimii 4 ani.

După eliminarea din grupe la Mondialul brazilian, Julen Lopetegui i-a luat locul pe bancă lui Vicente del Bosque, iar veteranii Iker Casillas, Xavi, Xabi Alonso sau David Villa au fost înlocuiți de mai tinerii David De Gea, Thiago, Marcos Asensio sau Rodrigo și Spania visează la cucerirea unui nou titlu mondial.

David De Gea: „Așteptările tind să fie foarte mari în Spania. Suntem într-o formă foarte bună și trebuie să profităm de acest lucru. Cred că este o bună oportunitate să arătăm că Spania poate fi din nou sus. Avem jucători foarte buni și vrem să facem lucrurile corect„.

Primul a fost cucerit în 2010, când „generația de aur” a Spaniei  nu a primit niciun gol în fazele superioare și a eliminat pe rând Portugalia, Paraguay și Germania, pentru ca în marea finală golul din prelungiri al lui Iniesta să îngenuncheze Olanda.

Și mai mult decât atât, „Furia Roja” și-a desăvârșit dominația și cu două campionate europene câștigate în 2008 și în 2012.

La cele 3 trofee consecutive, căpitan a fost Iker Casillas, fostul portar al lui Real Madrid fiind și recordmanul de selecții în națională, cu 167 de prezențe.

La Mondialul din Rusia, Spania va debuta împotriva campioanei europene, Portugalia, într-o grupă din care mai fac parte Maroc și Iran.

Sergio Ramos: „Ne-ar fi plăcut să ne întâlnim cu ei mai târziu în competiție, dar cred că Portugalia, în calitate de campioană europeană, vrea să arate lumii că nu au câștigat acest trofeu cu noroc. Știm că au o echipă minunată. Evident, cel mai important jucător al lor este Cristiano Ronaldo. Este un fotbalist de clasă, atât pentru Real Madrid, cât și pentru țara sa„.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite