Cupa Mondială 2018 – EXCLUSIV LA TVR. Danemarca a remizat de două ori cu România în calificări

9 mai 2018, 17:37

Deşi a câştigat un campionat european în 1992, atunci când a reuşit una dintre cel mai mari surprize din istoria fotbalului, la campionatele mondiale Danemarca nu a avut rezultate notabile. A participat pentru prima dată la Mondialul Mexican în 1986, iar cea mai bună performanţă  a înregistrat-o în 1998, când, cu fraţii Laudrup în prim plan, a ajuns până în sferturile de finală.

Nordicii revin la mondiale după opt ani şi s-au calificat dintr-o grupă din care a făcut parte şi România. În turul de la Cluj, tricolorii pregătiţi pe atunci de Cristoph Daum au remizat 0-0 cu Danemarca, în timp ce la Copenhaga, cu un nou selectioner pe bancă, în persoana lui Cosmin Contra, s-a încheiat tot la egalitate, 1-1.

Grupa a fost câştigată de Polonia, Danemarca a fost pe locul doi şi, ca să ajungă la Campionatul Mondial, a trecut de Irlanda la baraj, graţie unui hat-trick de senzaţie al vedetei Christian Eriksen.

Dorit de cele mai mari echipe ale Europei, mijlocaşul lui Tottenham este la cel mai bun sezon al carierei, reuşind doar în Premier League 10 goluri şi nouă pase decisive.

La Campionatul Mondial din Rusia, Danemarca face parte din grupa C, unde se va duela cu Franţa, Australia şi Peru. Primul meci este împotriva sudamericanilor, pe 16 iunie, la Saransk.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite