Cupa Mondială 2018 – EXCLUSIV LA TVR. Argentina face parte din grupa D, alături de Islanda, Croația și Nigeria

27 mai 2018, 22:05

În 1978 a fost Kempes, în 1986 a fost Maradona, în 2018 toți argentinienii visează să fie rândul lui Messi. Însă, de această dată, optimismul incurabil al sud-americanilor pare să fie moderat. Și asta pentru că argentinienii au avut emoții neașteptate în campania de calificare. O campanie începută cu Edgaro Bauza pe bancă.

O campanie oscilantă, cu înfrângeri umilitoare cu Brazilia, Paraguay sau Bolivia. De altfel, după eșecul de la La Paz, Bauza a fost înlocuit cu Jorge Sampaoli, unul dintre cei mai apreciați antrenori ai momentului.

Au urmat 3 remize consecutive și o deplasare decisivă în Ecuador în ultima etapă. Argentinienii au fost conduși, însă vedeta Lionel Messi și-a salvat naționala. A înscris și a asigurat biletele pentru Rusia.

Iar acolo se poate întâmpla orice. Sud-americanii sunt cotați printre principalii favoriți, mai ales dacă ne uităm la ce staruri poate selecționa Sampaoli.

Și istoria îi obligă pe argentinieni, care sunt de două ori campioni mondiali și de două ori vicecampioni, ultima oară chiar la mondialul precedent, din Brazilia, unde au pierdut dramatic finala cu Germania.

Selecționata lui Sampaoli va avea o grupa dificilă, cu 3 echipe incomode. Islanda, surpriza de la Euro 2016, Croația și Nigeria.

Însă Messi și ai lui vor să calce pe urmele legendelor și să aducă la Buenos Aires a treia Cupă Mondială.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite