Cum vrea un candidat la președinție în Taiwan să crească rata natalității – un animal de companie cadou viitorilor părinți

Taiwan are una dintre cele mai scăzute rate ale natalității din lume
Taiwan are una dintre cele mai scăzute rate ale natalității din lume
5 septembrie 2023, 13:55

Terry Gou este fondatorul Foxconn, furnizorul Apple. El va candida independent la președinție. Iar ideea de a dărui animale de companie celor care se pregătesc să nască este una dintre primele măsuri vehiculate de Gou în campania sa electorală. El le-a transmis participanților la o întâlnire dintr-un templu din Taipei că, dacă se implementează această măsură, rata natalității cu siguranță va crește.

Taiwan are una dintre cele mai scăzute rate ale natalității din lume. Mulți oameni dau vina pe costul ridicat al vieții, accesul precar la servicii de îngrijire a copiilor și așteptările tradiționale de gen. Îmbătrânirea rapidă a populației amenință economia și apărarea militară a Taiwanului. Între timp însă, pare că ar crește numărul celor care decid să-și ia un animal de companie, în loc să facă un copil.

Candidatul la președinție crede că sunt multe cupluri care ar putea hotărî să-și asume ambele roluri: de părinte și de proprietar de câine ori pisică. „Dă naștere unui copil și te voi lăsa să crești un animal de companie”, a spus el, potrivit unei traduceri a Formosa TV. „O pisică, un câine. Nașteți doi și vă voi lăsa să adoptați încă doi”, a punctat Terry Gou. Sigur că nu este nevoie de aprobare oficială pentru a adopta un animal de companie.

Gou a spus că a vizitat recent un adăpost de animale și a simțit că două probleme pot fi rezolvate împreună. „Dacă nu crește rata natalității în viitor, cine va avea grijă de prietenii noștri blănoși?” le-a spus el reporterilor mai târziu. „Deci am pus aceste două probleme împreună. Nu vă puteți aștepta ca eu, o singură persoană, să propun o politică completă pentru fiecare problemă. Adăugarea și înmulțirea iubirii, acesta este scopul meu”.

Propunerea a fost criticată de unii politicieni guvernamentali și de grupuri pentru protecția animalelor. Gou a spus că în timpul ultimelor alegeri prezidențiale, el a propus subvenții guvernamentale pentru costurile de creștere a copiilor până la vârsta de șase ani, dar ideea nu a fost implementată.

Gou a demisionat sâmbătă din consiliul Foxconn. Ca să devină oficial candidat trebuie să strângă până în noiembrie 290.000 de semnături. Terry Gou ar fi al treilea candidat al opoziției, alături de Hou You-ih din KMT și Ko Wen-je din Partidul Popular Taiwan. Nominalizat din partea Partidului Democrat Progresist de guvernământ, vicepreședintele Lai Ching-te, rămâne în frunte cu aproximativ o treime din sprijinul oamenilor, conform sondajelor. Președintele Tsai Ing-wen urmează să demisioneze în ianuarie, la sfârșitul a două mandate. Analiștii politici spun că intrarea lui Gou amenință să divizeze și mai mult votul non-DPP.

Un articol de Arina Delcea

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite