Cum vor şoferii să-i păcălească pe inspectorii RAR. În urma defecţiunilor tehnice depistate în ultimele 6 luni, 11.000 de certificate de înmatriculare au fost reţinute

15 iulie 2022, 19:25

De curând, proprietarul acestei maşini s-a prezentat la RAR Vaslui pentru a-şi redobândi certificatul de înmatriculare. Pragurile maşinii erau mâncate de rugină, dar omul a considerat că e suficient să le acopere cu spumă şi carton.

În Caraş Severin, proprietarul unui microbuz cu care în mod normal trebuia să transporte oameni în siguranţă, avea în loc de arcuri, butuci.

Alţii au fost prinşi că au legat sistemele de direcţie ale maşinii cu sârmă şi funie sau că şi-au „reparat” caroseria cu colţare de rigips folosite în construcţii.

Dincolo de problemele de moralitate, specialiştii în siguranţă rutieră cred că situaţia este mult mai gravă, având în vedere numărul mare de rable înmatriculate.

În 2022 au fost sancţionaţi doar 13.000 de şoferi.

În urma defecţiunilor tehnice depistate în ultimele 6 luni, poliţiştii împreună cu inspectorii RAR au reţinut aproape 11000 certificate de înmatriculare şi au imobilizat peste 120 de maşini.

La acestea se mai adaugă 160 de permise reţinute şi peste 180 de inspecţii tehnice anulate. Sunt, totuşi, cifre mult prea mici ca să facă să ne simţim mai în siguranţă atunci când ieşim la drum.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite