Cum vede presa rusă masacrul de la Bucha: o provocare în spatele căreia stau MI6, CIA, cu actori care fac pe morții și imagini montate. Corespondență de la Moscova pentru Tema zilei

6 aprilie 2022, 22:40

De aceea avem ce avem. Și în presa scrisă, și de radio, și de televiziune, iar lumea care primește aceste informații în mare parte chiar crede că așa e, și anume că a fost vorba de o înscenare, menită să acuze militarii ruși că omoară civili.

În această cheie s-au făcut reportajele de la televiziunea de stat Channel One.

O altă emisiune, de la postul de televiziune Rossia 1, intitulată „60 de minute”, avansează ideea că în spatele așa-numitei „provocări” de la Bucha stau servicii de informații occidentale, cum ar fi MI6 sau CIA.

Postul de televiziune NTV susține că evenimentele de la Bucha constituie „o provocare periculoasă, menită să consolideze statele occidentale și să slăbească poziția Rusiei în negocierile cu Kievul”.

Cotidianul „Izvestia” prezintă toate așa-numitele „inadvertențe” și insinuează că imaginile de la Bucha sunt montate, iar cadavrele ori au fost aduse din altă parte, ori au fost actori care fac pe morții sau victimele sunt puse pe seama armatei ucrainene.

Un alt cotidian, „Kommersant”, notează că Occidentul nici nu vrea să audă versiunea rusească a ceea ce s-a întâmplat în orașul Bucha. Pentru politicienii europeni există doar o singură linie: un rău absolut, un agresor și o victimă. „În această percepție a lumii occidentale, este greu de conceput că victima ar fi capabilă de falsificări sau să facă fake-uri”, mai scrie „Kommersant”.

Cam așa sunt prezentate aici evenimentele tragice din orășelul Bucha, iar percepția rusului de rând este pe măsură.

O relatare de Liviu Iurea

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite