Cum va influența piața imobiliară modificările programului „Prima Casa”

24 septembrie 2019, 11:39

Și nu este singura modificare – va fi destinat doar celor cu venituri reduse și cu vârsta maximă de 55 de ani. Rămâne avansul de 5%, în schimb prețul locuinței nu va putea depăși 70 de mii de euro. Salariul net lunar trebuie să fie de cel mult 4.500 de lei, iar în cazul familiilor care au copii, limita va fi de 7.000 de lei.

Noul program „O casă, o familie” mai prevede și acordarea de subvenții la dobândă, în funcție de numărul de copiii, precum și opțiuni de refinanțare. Dezvoltatorii imobiliari susțin că prin introducerea plafonelor se va încuraja doar achiziția de garsoniere și apartamente mici.

Sunt nemulțumiți și de prețul maxim de achiziție – de 70.000 de euro. Constructorii au propus un plafon majorat la 95.000 de euro. Senatorii au adoptat deja proiectul.

Laurențiu Munteanu, director de vânzări la o agenție imobiliară, invitatul emisiunii Ca’n viață a discutat despre cum va influența piața imobiliară modificările programului „Prima Casa”, dar și despre prețul chiriilor care crește în fiecare toamnă.

Locurile în căminele studențești sunt puține, în comparație cu numărul de studenți din acest an universitar așa că cine nu are loc în cămin poate alege între a sta la gazdă ori să împartă chiria unei locuințe cu alți colegi. Prețurile sunt și ele mai mari anul acesta, mai ales în marile centre universitare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă