Cum va fi organizat grupul de luptă NATO din România. Locuitorii comunei braşovene Cincu aşteaptă cu nerăbdare venirea celor o mie de militari străini

14 aprilie 2022, 20:56

Poligonul de la Cincu se află la 90 de kilometri de Brașov, în inima Transilvaniei, și este al doilea ca mărime din România.

Poligonul se întinde pe 104 kilometri pătrați, mai mare ca orașul Craiova.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale: Noi am avut inspecții din partea Ministerului Apărării Francez. Am vorbit și eu cu cei care au venit în delegația franceză, au fost, vă spun, foarte încântați de condiții, au fost în mai multe locuri la Sibiu, la Cincu.

– Baza de la Cincu are toate datele necesare pentru a fi baza unui battle group?

– După părerea mea, este locul ideal pentru un battle group, pentru că sunt în zonă toate chestiunile de infrastructură necesare (…) să faci exerciții, trageri. (…) În mai am putea să avem primii militari și cu acest battle group„.

În comuna Cincu, oamenii se bucură că vor veni militarii aliați și se gândesc deja să le pregătească mâncare tradițională.

Dorin Daniel Suciu, primarul din Cincu:La Cincu au fost şi sunt în permanenţă soldaţi, vin şi pleacă, adică vin în aplicaţie şi pleacă. Comunitatea s-a obişnuit deja cu ei în zonă. În special la aplicaţii recrutează şi personal din comună pentru activităţi în unitate„.

Pe lângă poziția geografică, baza de la Cincu are avantajul că e un loc cu care aliații sunt deja obișnuiți.

În 2017, la baza militară din județul Brașov s-a desfășurat cel mai mare exercițiu NATO organizat până în acel moment în România, în care au fost implicați 4 mii de militari și 8 elicoptere de atac ale armatei americane.

Grupul de luptă al NATO în România va avea o mie de militari. Cum țara care organizează grupul de luptă este Franța, aceasta va veni cu 500 de militari, iar 220 au fost confirmați deja de Portugalia. Ceilalți 280 de militari ar putea veni din Turcia, Muntenegru sau Marea Britanie.

În România sunt în acest moment aproape 4 mii de militari ai trupelor aliate în bazele de la Mihail Kogălniceanu, Borcea, Craiova și Câmpia Turzii, iar Forțele Aeriene Române sunt sprijinite de avioane NATO în serviciile de poliție aeriană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă