Cum va arăta ziua încoronării Regelui Charles al III-lea. Suveranul va purta roba făcută din pânză de aur pe care a îmbrăcat-o și mama sa

20 martie 2023, 21:09

La ora 9.00, Regele, Regina, membrii Familiei Regale britanice și persoanele implicate în procesiunea încoronării vor lua micul dejun la Palatul Buckingham. La ora 10:30, angajații de la Palatul Buckingham se vor aduna în holul din intrarea centrală și vor urmări plecarea Regelui și a Reginei spre Palatul Buckingham. Aceștia vor folosi mașini, nu calești.

În timpul ceremoniei încoronării, Regele va îmbrăca roba făcută din pânză de aur și va primi de la Arhiepiscopul de Canterbury o sabie împodobită cu bijuterii. Regele va primi sceptrul și inelul încoronării, ce simbolizează căsătoria cu Anglia, care va fi așezat pe al patrulea deget de la mâna dreaptă. Va primi apoi mănușa și globul, care simbolizează puterea.

Slujba de încoronare va dura aproximativ două ore și se va încheia la ora 13.00. Drumul pe care Regele și Regina îl vor parcurge de la Catedrala Westminster la Palatul Buckingham se numește Procesiunea Regelui, vor merge în Caleașca Regală îmbrăcată în aur, construită în anul 1760. Regina Victoria se plângea de fiecare dată când folosea caleașca de zdruncinături, la fel și bunicul Regelui Charles al treilea. Regele Charles va purta roba pe care a îmbrăcat-o și mama sa în ziua încoronării, lungă de 6 metri și jumătate. În spatele lor se vor afla Prințul și Prințesa de Wales și cei trei copii ai lor.

La Palatul Buckingham va avea loc o recepție și un prânz, iar membrii activi ai familiei regale vor ieși la celebrul balcon să salute mulțimea. Se va întâmpla înainte de ora 16.30. Regele va purta coroana imperială și roba regală. Prințul Andrew și fiicele sale nu vor apărea la balcon. Nu e foarte clar dacă ducii de Sussex vor participa la ceremonie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite