Cum va arăta încoronarea regelui Charles al III-lea. Detalii din culisele unei ceremonii istorice

29 ianuarie 2023, 22:36

Încoronarea regelui Charles al III-lea, în vârstă de 74 de ani, va avea loc la opt luni de la moartea reginei Elisabeta a II-a, în 8 septembrie 2022.

Palatul Buckingham intenționează să facă din „acest eveniment istoric” un moment de sărbătoare, un prilej ce „oferă oamenilor ocazia de a se reuni”.

Buckingham nu a indicat în comunicatul emis dacă prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, retraşi în California, vor fi prezenţi. De altfel, palatul nu a reacţionat niciodată oficial la cartea explozivă a prinţului, „Spare” (Rezervă), publicată la 10 ianuarie, în care acesta aduce acuzaţii grave împotriva mai multor membri ai familiei regale, în special la adresa fratelui său, William şi a reginei consoartă, Camilla.

Încoronarea are loc, în mod tradiţional, în lunile următoare urcării pe tron. Această perioadă permite atât respectarea doliului naţional şi a doliului regal, cât şi organizarea ceremoniei.

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea va avea loc în dimineaţa zilei de 6 mai, la Westminster Abbey, ca şi precedentele încoronări ale monarhilor britanici din ultimii 900 de ani. Aceasta va fi condusă, conform tradiţiei, de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, conducătorul spiritual al Bisericii Anglicane.

Soţia lui Charles, Camilla, va fi încoronată la rândul său. Charles al III-lea şi Camilla se vor deplasa de la Palatul Buckingham la Westminster Abbey într-o ceremonie numită „Procesiunea Regelui”.

După ceremonie, ei se vor întoarce la Buckingham în cadrul „Procesiunii de încoronare”, la care li se vor alătura şi alţi membri ai familiei regale.

Pentru a încheia această primă zi, regele şi regina consoartă, însoţiţi de membri ai familiei regale, vor apărea pe balconul de la Buckingham Palace pentru a saluta mulţimea.

A doua zi, la Castelul Windsor, în vestul Londrei, va avea loc un concert cu „personalităţi emblematice de pe scena muzicală internaţională şi vedete contemporane”. Evenimentul va fi difuzat de BBC.

Luni, 8 mai, declarată zi de sărbătoare legală, va fi încurajat voluntariatul. Demersul urmăreşte să apropie oamenii şi să creeze o mişcare de voluntariat care va dăinui dincolo de weekendul încoronării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite