Cum transmitem emoții plantelor. Răsaduri de fasole plimbate pe tobogan, iederă crescută cu… fericire. Experimentul “Florența”

19 aprilie 2018, 21:44

Instalația din cadrul experimentului „Florența” are o înălțime de 20 de metri și este construită astfel încât turiștii care acceptă să participe văd în viteză clădirea de la ultimul etaj până la parter. Numai că în centura de siguranță a voluntarilor sunt introduse răsaduri de fasole. Când ajung jos, planta este preluată de cercetători.

Vizitatorii care participă la acest experiment trebuie să ducă planta la laborator. Acolo, cercetătorii, analizează în primul rând fotosinteza, motorul, inima plantei, şi apoi toţi compuşii organici volatili. Aceştia sunt indicatorii emoţiilor transmise plantei” – Stefano Mancuso, biolog la Universitatea din Florența.

Toboganul este doar o parte din experiment.

În subsolul celebrei clădiri se află două săli de cinema – „cinematograful fericirii” și „cinematograful groazei”.

„În unul sunt proiectate comedii, iar în celălalt filme de groază. Aerul respirat de creatori este pompat afară printr-un sistem de ţevi, pe faţada palatului, unde ar trebui să influenţeze creşterea iederei”, explică Mancuso.

Instalația din interiorul palatului a fost creată de un artist renumit pentru asemenea structuri. Este pentru prima oară când arta sa este pusă în slujba cercetării.

Deocamdată, oamenii de știință strâng informații, urmând ca rezultatele experimentului să fie făcute publice în luna august.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă