Cum se raportează românii la minorităţi. Românii sunt sceptici şi au mai multă încredere în vârstnici decât în homosexuali

28 februarie 2019, 11:01

Românii cred că discriminarea este o problemă reală, dar cei mai mulţi nu fac nimic pentru asta. Un studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice a publicat cifre alarmante. Atunci când trebuie să se informeze cu privire la persoane diferite ca etnie, orientare sexuală sau religie, doar 33% din cei intervievați aleg o experiența directă cu acele persoane, în timp ce majoritatea nu vor să îi întâlnească.

Deși jumătate dintre români declară că orientarea sexuală nu este prea importantă, 30% dintre ei îşi formează o opinie în funcţie de acest criteriu. De altfel, sondajul pare să indice o populație înclinată să acorde foarte multă încredere vârstnicilor și foarte puțină homosexualilor sau minorităților etnice.

Discriminarea bazată pe criterii etnice pare a fi mai puternică decât cea bazată pe criterii rasiale: culoarea pielii este considerată importantă de 15% dintre respondenți, iar o parte dintre ei nu ar dori o astfel de persoană în familie.

În acelaşi timp, creşte intoleranța rasială în rândul tinerilor. Astfel, culoarea pielii este foarte importantă atunci când se raportează la o altă persoană pentru aproape 15% dintre respondenții cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, semnificativ mai mult decât pentru cei cu vârste cuprinse între 51 și 65 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite