Cum se poate califica Simona Halep în semifinalele Turneului Campioanelor. Calcule în funcție de toate rezultatele

Simona Halep la Turneul Campioanelor
Simona Halep la Turneul Campioanelor
26 octombrie 2017, 10:15

Clasamentul în Grupa Roșie este acum următorul:

1) Caroline Wozniacki, 2-0 la meciuri, setaveraj 4-0 (100%), ghemaveraj 24-4

2) Simona Halep, 1-1 la meciuri, setaveraj 2-2 (50%), ghemaveraj 14-18

3) Caroline Garcia, 1-1 la meciuri, setaveraj 2-3 (40%), ghemaveraj 25-27

4) Elina Svitolina, 0-2 la meciuri, setaveraj 1-4 (20%), ghemaveraj 17-31

În această grupă mai sunt de jucat două meciuri, ambele vineri: Primul va fi Caroline Wozniacki-Caroline Garcia (ora 11.00, ora României), urmat de Simona Halep-Elina Svitolina (ora 14.30).

În Grupa Albă Karolina Pliskova este deja calificată, iar pentru cea de-a doua clasată se luptă, joi, Garbine Muguruza și Venus Williams.

Iată situațiile posibile din grupa Simonei Halep:

1) Dacă în primul meci Caroline Wozniacki o bate pe Caroline Garcia în 2 sau 3 seturi, indiferent de scorul ghemurilor, și Simona Halep o învinge pe Elina Svitolina în 2 sau 3 seturi, atunci românca se califică pe locul 2 în grupă, prima fiind Wozniacki. Cele două s-ar califica pentru că ar acumula cel mai mare număr de victorii: 3 (Wozniacki), respectiv 2 (Halep).

2) Dacă Wozniacki o bate pe Garcia în 2 sau 3 seturi și Halep pierde în 3 seturi cu Svitolina, atunci, pe lângă daneză (3 victorii), se califică și românca, dar pe locul 2 în grupă. Halep s-ar califica din trei jucătoare cu același număr de victorii – 1 – dar având cel mai bun setaveraj (42%), față de Garcia (28% – dacă pierde în 2 seturi cu Wozniacki, respectiv 37% – dacă pierde în 3 seturi) și față de Svitolina (37%).

3) Dacă Wozniacki o învinge pe Garcia în 2 sau 3 seturi și Halep pierde în 2 seturi cu Svitolina, atunci se califică daneza pe primul loc în grupă, cu 3 victorii, urmată de Svitolina, care, dintre celelalte trei jucătoare cu câte o singură victorie la activ, ar acumula cel mai bun setaveraj (42%), față de cel al franțuzoaicei (28%-37%) sau al româncei (33%).

4) Dacă Wozniacki pierde meciul cu Garcia în 2 sau 3 seturi și Halep pierde în 2 sau 3 seturi cu Svitolina, atunci în semifinale se califică Caroline Wozniacki și Caroline Garcia, fiecare cu câte 2 victorii. Pe primul loc va fi Garcia și pe al doilea Wozniacki, pentru că ordinea este dată de rezultatul meciului direct.

5) Dacă Wozniacki pierde meciul cu Garcia în 2 seturi și Halep câștigă meciul cu Svitolina în 3 seturi, atunci avem o situație cu 3 jucătoare cu câte 2 victorii fiecare. În semifinale merg Wozniacki, cu cel mai bun setaveraj (66%), urmată de Simona Halep, care ar avea același setaveraj (57%) cu Garcia, dar s-ar califica datorită victoriei din meciul direct cu aceasta.

6) Dacă Wozniacki pierde meciul cu Garcia în 3 seturi și Halep câștigă meciul cu Svitolina în 3 seturi, atunci avem trei jucătoare cu câte două victorii fiecare și se califică Wozniacki, cu 71% setaveraj, urmată de Halep, cu 57% setaveraj. (Garcia ar avea tot două victorii, dar 50% setaveraj).

7) Dacă Wozniacki pierde meciul cu Caroline Garcia în 2 seturi și Halep câștigă cu Svitolina în 2 seturi, atunci avem aceeași situație cu trei jucătoare a cîte două victorii fiecare și merg în semifinale Wozniacki și Halep, în această ordine, pentru că, deși au același setaveraj (66%), contează rezultatul meciului direct dintre ele.

8) Dacă Wozniacki pierde meciul cu Caroline Garcia în 3 seturi și Halep câștigă cu Svitolina în 2 seturi, atunci se califică tot daneza și românca, în această ordine, datorită diferenței de setaveraj – Wozniacki (71%) și Halep (66%).

 

EXPLICAȚII:

setaverajul este procentul de seturi câștigate din numărul total al seturilor jucate.

ghemaverajul este procentul de ghemuri câștigate din numărul total al ghemurilor jucate.

regula clasării pentru calificarea în semifinale este următoarea: mai întâi se ia în considerare numărul de victorii obținute. În caz de egalitate a două jucătoare, contează rezultatul meciului direct. În caz de egalitate a trei jucătoare, se calculează setaverajul. Dacă după acest criteriu rămân două jucătoare la egalitate, se ia în considerare rezultatul meciului direct. Dacă după criteriul setaverajului, trei jucătoare sunt la egalitate, se calculează ghemaverajul. În caz de egalitate a două jucătoare după aplicarea ghemaverajului, contează rezultatul meciului direct. Dacă trei jucătoare rămân la egalitate după calculul setaverajului și, apoi, al ghemaverajului, departajarea se face după locul în clasamentul Road to Singapore.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite