Cum se pierde o tonă de cocaină. Polițiștii nu au intervenit la timp pentru a face o captură uriașă de droguri

10 iulie 2019, 19:41

În foarte controversatul caz al cocainei pierdute pe malul mării de o grupare de traficanți de droguri sârbi au fost reținuți doar doi suspecți.

Sunt șoferi de tir bănuiți că au transportat în jur de o tonă de droguri pe teritoriul României.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT Tulcea este vorba despre alte droguri decât cele care au fost aduse la mal de valurile mării în luna martie. Atunci, o barcă încărcată cu pachete de cocaină a fost abandonată în larg de Sfântu Gheorghe.

Șoferii de tir aveau altă încărcătură.

În seara zilei de 21 martie, cei doi cetățeni sârbi au lăsat într-o parcare autoutilitara încărcată cu droguri. Înainte să plece, s-au certat și au atras atenția unui angajat al stației de betoane. Acesta și un alt coleg s-au dus la autoutilitară, au găsit cheia de acces pe una dintre roți, au deschis autoutilitara și au găsit în interior 30 de saci de rafie cu droguri.

Unul dintre cei care au avut curajul să deschidă mașina traficanților de droguri a povestit ce a făcut în seara zilei de 21 martie. A dorit să își păstreze anonimatul.

Cei doi martori luaseră din autoutilitară un pachet cu un kilogram de cocaină. Restul a rămas în mașină și, după aproximativ o oră de la plecarea șefului de post, cei doi sârbi s-au întors și au mutat încărcătura într-un tir. De atunci s-a pierdut complet urma drogurilor.

Voci din poliție susțin că au fost 60 de minute în care forțele de poliție ar fi trebuit să intervină de urgență. O simplă verificare, precum cea făcută de cei doi civili, ar fi dus la capturarea uneia dintre cele mai mari cantități de cocaină din istoria Poliției Române: în jur de o tonă. Dar sârbii s-au mișcat mai repede.

Cei doi șoferi au fost prinși, dar au refuzat să facă declarații.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite