Cum se lucrează pe caniculă. În Oradea, muncitorii turnau bitum topit pe un mare bulevard

21 iulie 2022, 17:47

La orele prânzului, în Timișoara, temperatura resimțită de corpul uman era deja de 41 de grade. Condiții greu de suportat pentru cei care lucrează în aer liber. Inspectorii ITM au plecat în control pentru a verifica dacă angajatorii îşi respectă obligaţiile şi îi protejează pe muncitori. Canicula se va accentua, de mâine este cod portocaliu în vestul ţării, aşa că toată lumea trebuie să se ferească de arşiţă.

În Oradea nu a fost întreruptă asfaltarea unui mare bulevard, deși aerul este încins suplimentar de bitumul topit. Dar lucrarea trebuie terminată rapid, pentru că e finanțată din fonduri europene.

Se lucrează la reabilitarea unui drum din centrul oraşului Oradea. Muncitorii montează borduri, înainte să fie aşternut asfaltul.

Este tot mai greu și pentru cei care lucrează în bucătăriile restaurantelor.

Există și locuri de muncă unde canicula nu se simte: în depozitele frigorifice. Diferenţa dintre temperatura exterioară şi cea din interior este de 56 de grade.

În zilele următoare, temperaturile vor continua să crească. Canicula se va accentua în vestul și sud vestul tării, dar și doar pentru interiorul arcului carpatic nu există avertizări de vreme toridă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă