Cum se circulă pe drumurile din țară. Trafic oprit pe A2, A4, drumuri naţionale și județene. Mai multe trenuri, anulate

28 februarie 2018, 09:19 (actualizat 4 decembrie 2023, 17:18)

Se circulă greu în multe zone din țară. Pe drumul european 85, care leagă Moldova de Capitală, traficul a fost închis până miercuri la amiază. Circulația este închisă pe Autostrada Soarelui, pe A4 și pe 13 drumuri naționale din sud. Șoferii au apelat la rute ocolitoare sau au făcut cale întoarsă.

TVR face POD PESTE COD pentru ca împreună depășim momentele grele. Televiziunea publică a pus la dispoziția telespectatorilor numărul de telefon 0733 508 076. Dacă va aflați într-o situație dificilă, în aceste zile geroase, așteptăm mesajele, fotografiile și filmările dumneavoastră iar noi vom încerca să vă ajutăm.

În Buzău, problemele cele mai grave au fost pe două tronsoane ale drumului european 85 – până la Urziceni, și de la Costești până la limita cu județul Ialomița.

Din cauza viscolului și a vizibilității reduse, poliția a redirecționat șoferii către rutele ocolitoare.

În județul Constanţa, de 3 zile ninge neîncetat. Ninsoarea abundentă a întrerupt circulaţia pe multe drumuri judeţene şi naţionale.

Deși drumarii au acționat cu peste 100 de utilaje, vântul puternic le-a făcut misiunea imposibilă.

Circulația a fost oprită și pe autostrada A2 către Constanța, însă cele mai multe probleme au fost pe DN 2A şi DN 22, drumuri care fac legătura cu rute către Capitală şi alte judeţe.

În vestul țării, deși ninsorile nu au fost la fel de abundente, drumarii au fost surprinși de acest episod de iarnă târzie, iar utilajele nu au ajuns pe toate străzile.

ACTUALIZARE Drumuri naționale și autostrăzi cu circulație întreruptă la ora 22.00:

Autostrăzi: 2

  • A2 Bucureşti – Constanţa;
  • A4 Ovidiu – Agigea.

Drumuri naționale: 13

Județul Constanţa – 5

  • DN 3  Canton –Lehliu şi Ostrov – Constanţa;
  • DN 22 Ovidiu – Baia, Balta Alba – limită cu judeţul Brăila şi Tulcea –Ovidiu;
  • DN 22A Hârşova – Cataloi;
  • DN38 Agigea –Negru Vodă;
  • DN 22C Tulcea- Hârşova şi Cernavodă – Basarabi.

Județul Călăraşi – 1

  • DN 3B pe tronsonul Călăraşi – Borcea şi Feteşti – Chirana;

Judeţul Ialomiţa-1

  • DN21A Ţândărei – Bărăganul.

Județul Giurgiu – 1

  • DN 5A, pe tronsonul Adunaţii Copăceni – Hotarele;

– Judeţul Teleorman – 2

  • DN 65A, pe tronsonul Turnu Măgurele – Roşori de Vede;
  • DN 65E Furculeşti –Bogdana.

Judeţul Tulcea – 2

  • DN 22D Măcin –Caugagia;
  • DN22F Horia –Nalbant.

Drumuri județene: 53.

ACTUALIZARE Drumuri naționale și autostrăzi cu circulație întreruptă la ora 19.40:

(w500) Strea drum

ACTUALIZARE Drumuri naționale și autostrăzi cu circulație întreruptă la ora 18.30:

(w500) Starea dru

ACTUALIZARE Drumuri naționale și autostrăzi cu circulație întreruptă la ora 15.30:

Drumuri naționale și autostrăzi cu circulație întreruptă la ora 13.15:

(w460) 13.15, sit

ACTUALIZARE Circulaţia bacurilor către Insula Mare a Brăilei este oprită din cauza vizibilităţii reduse, fiind asigurate doar urgenţele medicale din această zonă, potrivit informaţiilor furnizate miercuri, pentru Agerpres, de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ştefan Stoian. În cele 11 sate din Insula Mare a Brăilei trăiesc peste 5.000 de oameni, iar singura lor legătură cu municipiul Brăila se face pe Dunăre, motiv pentru care, atât iarna, când Dunărea îngheaţă sau sunt probleme cu traversarea fluviului, cât şi vara, când sunt inundaţii din cauza creşterii Dunării, locuitorii acestor zone devin izolaţi. În ceea ce priveşte bacurile ce fac legătura cu judeţul Tulcea, respectiv trecerea Brăila – Smârdan, s-a luat decizia ca doar cele de mare capacitate să circule, tot din cauza vizibilităţii reduse pe Dunăre.

Drumuri naționale și autostrăzi cu circulație întreruptă la ora 11.07:

(w400) Ora 11.07,

ACTUALIZARE, ORA 10.00 Circulaţia rutieră pe DN1 la ieşirea din Predeal a fost reluată, după ce drumul fusese blocat de un TIR care a derapat. Autovehiculul de mare tonaj a fost tractat într-o parcare de un utilaj de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri. Despre situația drumurilor, prin telefon, comisarul șef Cătălin Bocai de la Centrul Infotrafic al Poliţiei Române: Din cauza viscolului, A2 și A4 au fost închise, iar pe A3 București – Pitești se circulă în condiții de viscol, vizibilitatea fiind extrem de redusă. Traficul rutier a fost oprit pe 33 de tronsoane de drumuri naționale din județele Buzău, Brăila, Constanța, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea și Vrancea. Și pe 47 de tronsoane de drumuri județene, traficul rutier a fost oprit.

Ninsoarea și viscolul au blocat  traficul pe calea ferată. CFR Călători a anulat pentru prima parte a zilei 100 de trenuri Regio și InterRegio pe rutele spre Constanța, Craiova, București și Galați. La această oră, traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, circulația trenurilor fiind adaptată condițiilor meteo nefavorabile. Despre situația actuală, transmite Alina Predescu, purtător de cuvânt CFR Călători: Pe ruta București – Constanța, din 7 perechi de trenuri, circulă 5.

Drumuri naționale și autostrăzi cu circulație întreruptă la ora 10.17:

(w460) 10.17 - Si

http://stiri.tvr.ro/embed.php?video_id=163814

În cazul trenurilor anulate, călătorii care și-au cumpărat deja bilete pot primi banii înapoi, la cerere.

Un număr de 16 curse aeriene înregistrează întârzieri de până la 60 de minute miercuri dimineaţa, generate de necesitatea degivrării aeronavelor, dar nicio o cursă nu a fost anulată, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

„Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, conform programului de zbor. Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo. În cursul dimineţii, 16 curse aeriene au înregistrat întârzieri de până la 30-40 de minute şi, punctual, de până la 60 de minute, generate de necesitatea degivrării aeronavelor înainte de decolare şi/sau de handlingul la sol îngreunat de condiţiile meteo”, susţin reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru a se asigura operarea în condiţii de siguranţă.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro.

Drumuri naționale și autostrăzi cu circulație întreruptă la ora 8.45:

(w460) 8.45, situ

Cele mai multe trenuri au fost anulate în regionalele Craiova și Constanța. CFR Călători recomandă pasagerilor să se informeze despre condițiile meteorologice și să afle ce trenuri sunt anulate, la numerele de telefon 021.9521 sau 021.319.03.58.  Informații pot fi găsite și pe cfr.ro sau cfrcalatori.ro.

http://stiri.tvr.ro/embed.php?video_id=163809

Numărul trenurilor anulate de CFR Călători a ajuns la peste 100 din cauza vremii severe. Lista completă poate fi accesată aici.

(w400) Aeroportur
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă